Lillestrøm_Nebbursvollen

Nebbursvollen rundt

Kan vi klare å lage en tur i Lillestrøm (nesten) helt uten biler?  Svaret er ja. Denne turen tar utgangspunkt i områdene langs elven og friområdene rundt Nebbursvollen. Turen har 2 sløyfer, så lengden kan tilpasses etter eget ønske.

Vi starter på nordvestsiden av stasjonen ved bysyklene. Vi tar vestover bak helsebygget, ved siden av jernbanen. Vi runder helsebygget og følger skiltene til “store byrunden” rett frem (krysser Brogata).

Den første rolige delen av turen ligger nå foran oss, og en kan nyte turen først langs “rådhus-parken” og senere langs flomvollen og friområdene langs elven.

Vi kommer ut i veien inn til Nebbursvollen, og får da et av de store friområdene på venstre hånd.

Vi følger Badeveien til venstre, og passerer friluftsbadet. På sommerstid går det an å kombinere sykkelturen med en badetur.  Fra Nebbursvollen fortsetter vi på broen over Nitelva.

På vestsiden av elven forlater vi den store Byrunden ved å svinge til venstre – sydover.

Det dukker opp enda en rasteplass, og når vi nærmer oss bebyggelsen har vi to valg : Vi kan ta den gruslagte veien over flomvollen nærmest elven (den kan være litt bløt på kantene etter regnvær), eller vi kan følge Skjervaveien rett frem.

Flomvollen er lett å følge, da den ligger høyt opp fra terrenget rundt.
Videre følger vi Skjervaveien til Skjettenveien, tar denne til venstre, krysser Strømsveien ved rund-kjøringen, og fortsetter rett fram i Engaveien.  Denne bringer oss på en kombinasjon av boligveier og gangvei helt frem til jernbanen igjen (ca. 7 km).

Hvis vi har fått mersmak kan vi her ta til venstre og følge skiltet til den lille byrunden (ned under broen). Opp på den andre siden krysser vi Dampsagveien og er igjen ute langs elven.

Vi følger elven helt til rundkjøringen ved Svelleveien (den lille byrunden) og fortsetter Svelleveien til Nesgata. Her velger vi å ta til venstre (byrunden til høyre), og et kvartal bortenfor tar vi inn Ekelundstien.

Hold “rett frem”. Det er 2 “rare” gangveiskilt på strekningen, igno¬rér disse. Det er trange boliggater så hold lav fart. Ta mot vest i Fabrikkgata, og plutselig er vi tilbake på baksiden av jernbane-stasjonen uten nesten å ha sett en bil.

© Kartverket
© Kartverket
Startsted: Lillestrøm stasjon
Lengde: 10 kilometer Alternativt 7 km
Vanskelighetsgrad: ,
Underlag:
Type tur: ,
Natur/omgivelser: I hovedsak langs elva og friområdene ved Nebbursvollen.
Trafikk: I hovedsak gang- og sykkelveier samt bolig-veier med lite trafikk.
Pluss: Kan tas som hyggetur en ettermiddag eller kveld.

Én kommentar til «Nebbursvollen rundt»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *