Lillestrom_byrunde

Liten og Stor Byrunde i Lillestrøm

Rett utenfor husveggene våre har Skedsmo kommune skiltet Liten og Stor Byrunde med røde skilt. Vi legger turen innom et av Lillestrøms beste konditorier (langs Liten Byrunde).

Liten Byrunde

Vi starter på vestsiden av stasjonen ved bysyklene. Fra rundkjøringen utenfor jernbanen følger vi sykkelfeltet i Adolph Tidemands gate – gjennom den krappe svingen før Lillestrøm kirke. Ved rundkjøring tar vi til venstre inn i Alexander Kiellands gate. Vi vil se over mot Åråsen Stadion, men tar til høyre under jernbaneundergangen. Og ikke så mange metrene langs sykkelveien langs Fetveien tar vi til høyre og straks kommer vi til vår stopp på konditori Villa Sole.

Vi svinger inn i Leif Eriksons gate og holder rett frem til jernbane- undergangen vi skal gjennom. Etter et kvartal i Nesgata tar vi inn Svelle- veien, hold til venstre Svelleveien videre hvis du begynner å bli usikker på veien her.

Kartet viser detaljer rund rund- kjøringen vi kommer til. Den rolige delen av turen ligger nå foran oss og en kan nyte turen opp langs friområdene langs elven. Ved broen under Rv 159 kan dere på høyre side legge merke til den smale flomstien som er bygd helt inntil brokarene, men ved normal vannstand følger vi gangveien ved siden av.

Stor Byrunde

Ruten er felles til Åråsen, og det er kort bort langs den korte ruten til konditoriet Villa Sole hvis dere vil innom og få med litt proviant. Men egentlig svinger vi av til venstre rett før Åråsen og følger gang- og sykkelveien helt opp til Kjellerholen (ved Kjeller krysser en under veien og lenger oppe krysser vi naturlig tilbake igjen).

Ved Kjellerholen tar vi over broen og svinger mot Skjetten ved undergangene. Den store byrunden er egentlig skiltet inn ved Biltema, men ønsker en å unngå bilveien følg sykkelvei frem til lyskryss og kryss over der.

Etter boligfeltet Solveien kommer vi inn på turveien lang elven. Vi følger denne ned til broen over til Nebbursvollen. Her passerer vi flere rasteplasser og mulige lekeområder. Sommerstid går det også an å kombinere dette med en badetur. Fra Nebbursvollen følger vi elven videre nedover helt forbi Rådhuset, og vi runder rundt Helsebygget før vi er tilbake på stasjonen..

© Kartverket
© Kartverket
Startsted: Lillestrøm stasjon
Vanskelighetsgrad: ,
Underlag:
Type tur: ,
Natur/omgivelser: Varierer fra by-/villastrøk til tur langs elven.
Trafikk: Noen delstrekninger med sykkelfelt på trafikert vei.
Pluss: Kan også tas som en hyggetur etter- middag/kveld.
Andre opplysninger: Liten Byrunde: 5,6 km
Stor Byrunde: 10,8 km

Én kommentar til «Liten og Stor Byrunde i Lillestrøm»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *