Lillestrøm_Fetsund_lenser_felles

Lillestrøm – Fetsund lenser

Sykkelturen starter ved Lillestrøm stasjon, og vi sykler ned til tursti langs Nitelva. Vi følger turstien fram til den slutter. Videre sykler vi forbi Dynea as, og på Isakveien fram til Fetveien. Vi sykler gang- og sykkelvei langs Fetveien. Det finnes 2 alternativer man kan sykle for å komme til Fetsund lenser.

Alternativ 1

Før stigning mot Fetsund, tar man av og sykler langs Nerdrumveien, og senere Lundeveien. Denne veien har ingen stigning, men heller ikke noe gang- og sykkelvei. Traseen har erfaringsmessig liten biltrafikk. Man følger veien fram til Fetsund lenser.

Alternativ 2

Man følger Fetveien videre. Det er ca 1 kilometer med stigning mellom 5 og 10% i starten, og deretter blir det nedoverbakke til du kommer til lyskryss ved Fetsund bru. Vi kjører ned Lundeveien som går under Fetsund bru til vi kommer fram til  Fetsund lenser. Langs Lundeveien er det ikke gang- og sykkelvei.

Kaféen på Fetsund

Åpen lørdager kl 10 – 16; et fint sted å ta en pause.

Man kan også benytte anledningen til å besøke muséene på Fetsund lenser.

© Kartverket
© Kartverket
Startsted: Lillestrøm stasjon
Lengde: 9.5 kilometer hver vei
Vanskelighetsgrad: ,
Underlag: ,
Type tur:
Må oppleves underveis: Fetsund lenser med Nordre Øyeren Våtmarks-senter.
Natur/omgivelser: Tur langs Nitelva. Stort sett asfaltsykling langs vei. Pause ved Fetsund lenser eller Nordre Øyeren Våtmarkssenter.
Trafikk: Noen delstrekninger med blandet trafikk.

Én kommentar til «Lillestrøm – Fetsund lenser»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *