maridalen 4 rundt-lav

Gøy på landet – Maridalen rundt

Gårder, store åkre, traktorer og hester på beite – en tur som viser hvor landlig deler av Oslo egentlig er.

Maridalen er en overraskelse for mange tilreisende – men kanskje også for noen innfødte? Turen har fine vekslinger og en del kupering. Fra østsiden av vannet er det flere gode utsiktspunkter mot dalen og åsene i vest. Det er også rasteplasser ved et par av de beste utsiktene.

Turen går på bilfrie turveier på øst- og vestsiden av selve Maridalsvannet, og på asfalt langs hovedveien inn mot Skar, og den såkalte Gamleveien tilbake mot Hammeren. Herfra kupert turvei sørover til Brekkekrysset. Ved Akerselva fra Stilladammen og et par hundre meter oppover er det flere svært gode bademuligheter.

Det er ikke sykkelfelt langs veien innover i dalen, men siden det bor få folk her inne er biltrafikken relativt begrenset.

maridalen rundt-lav

Et alternativ til hovedveien inn mot Skar er å ta inn på Greveveien i retning mot Sandermosen stasjon og Sørbråten når du kommer inn på asfalt rett etter Sander gård. Da kommer du ned på hovedveien igjen bare en kilometer fra Skar. Dette alternativet har mindre trafikk, men også mer motbakker.

Ønsker du å forlenge turen noen kilometer, kan du for eksempel sykle opp til markavannet Øyungen fra Skar, omtrent to og en halv kilometer der du delvis følger Skarselva.

Tekst og foto: Øyvind Wold

© Kartverket
© Kartverket
Startsted: Kjelsås stasjon
Lengde: 19 kilometer
Vanskelighetsgrad: ,
Underlag: ,
Type tur:
Natur/omgivelser: Levende kulturlandskap, kontakt med Maridals-vannet og diverse utsiktspunkt.
Trafikk: Noe biltrafikk i Maridalen, avhengig av tidspunkt
Pluss: Lett å justere turen kortere eller lengre underveis.
Andre opplysninger: Passer for barn fra 11-12 år. Blandet underlag; både hybridsykkel og terrengsykkel er egnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *