bygdøy rundt 3 lav

Bygdøy rundt

Det er mulig å ta en sykkelrunde på Bygdøy som nesten er bilfri, omgivelsene på turveiene her må uten overdrivelse kunne kalles veldig idylliske.

Denne korte runden gir kontakt med både med skogen, kulturlandskap, og ikke minst sjøen, med diverse fine badeplasser. Du vil ha utsyn til frodige enger, milliardærvillaer, kyr, en kongsgård med historie tilbake til 1300-tallet og et lite slott i nygotisk stil.

Selv om turen er kort i kilometer er det lett å bruke en dag her ute, fordi det er så mye å se på. Man passerer rett forbi noen av landets mest kjente museer; Folkemuseet og Vikingskipmuseet og det eventyraktige Oscarshall slott.

Flere hyggelige spisesteder/kaféer er innen rekkevidde underveis, for eksempel lille Herbern utenfor Herbernveien og Kafe Rødeløkka i Wedels vei rett ved Frognerkilen.

Av badeplasser bør kanskje den halvmåneformede stranden ved Bygdøy sjøbad nevnes, kanskje byens mest familievennlige badested.

bygdøy rundt lav

Det er ikke egen sykkelvei fra Folkemuseet til Huk, men det er fortau. Fin avslutning på turveien langs jordene ved Hengsenga og tilbake til den asfalterte sykkelveien ved Sjølyst.

Oscarshall slott (1852) er noe sjeldent i norsk sammenheng som et lystslott med engelsk borg-arkitektur. Det er oppført av den danske arkitekten J.H. Nebelong, etter oppdrag av kong Oscar 1.

I hovedbygningen er veggene dekorert av datidens ledende norske malere som for eksempel Tidemand, Gude og Frich. Slottets interiør er et monument over norsk billedkunst og brukskunst omkring 1850 og viser bl.a. ”moderne” materialer som sink og sement.

Slottet har også park med fontene, paviljong og brygge. Det er åpent for publikum i sommerhalvåret.

Tekst og foto: Øyvind Wold

© Kartverket
© Kartverket
Startsted: Hengesengveien på Bygdøy, rett ved sykkelveien langs E18.
Lengde: 7.5 kilometer
Vanskelighetsgrad:
Underlag: ,
Type tur: ,
Natur/omgivelser: Grønne omgivelser, prakt-full løvskog, lystslott, badeplasser, strender, svaberg, muséer, kaféer.
Trafikk: Ca. en fjerdedel av turen er på lokale boligveier, resten på turveier uten biltrafikk.
Andre opplysninger: Passer for barn fra 7-8 år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *